Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburgse raad morrend akkoord met extra miljoen voor BKKC

TILBURG - Tilburg trekt een miljoen euro extra uit om het Brabants Centrum voor Kunst en Cultuur (BKKC) te kunnen huisvesten in de LocHal. Daarvoor is althans een meerderheid in de gemeenteraad.

Dat gebeurt wel met grote tegenzin. Het BKKC zette de gemeente op het verkeerde been met de mededeling dat ze btw-plichtig zou zijn, hetgeen belastingaftrek mogelijk zou maken. Nu dat anders is, levert dat een kostenpost op van een miljoen. 'Wrang dat de gemeente daarvoor opdraait', oordeelde de raadscommissie.

Spoorzone
De provinciale instelling ligt al onder vuur omdat verhoudingsgewijs veel subsidiegeld naar salaris en huisvesting zou gaan. Het BKKC wordt, samen met de bibliotheek, Seats2Meet en de Kunstbalie, huurder van de grote glazen hal in de Spoorzone.

In de raadscommissie was al veel chagrijn omdat ook 2,3 miljoen euro nodig is om het Burgemeester Stekelenburgplein en omgeving af te maken. Wethouder Berend de Vries maakte excuus, omdat de raad daarover niet goed is geïnformeerd. De gemeenteraad neemt maandag de officiële besluiten.

Tilburg e.o.