Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburgse raad morrend akkoord met extra miljoen voor BKKC

TILBURG - Tilburg trekt een miljoen euro extra uit om het Brabants Centrum voor Kunst en Cultuur (BKKC) te kunnen huisvesten in de LocHal. Daarvoor is althans een meerderheid in de gemeenteraad.

Dat gebeurt wel met grote tegenzin. Het BKKC zette de gemeente op het verkeerde been met de mededeling dat ze btw-plichtig zou zijn, hetgeen belastingaftrek mogelijk zou maken. Nu dat anders is, levert dat een kostenpost op van een miljoen. 'Wrang dat de gemeente daarvoor opdraait', oordeelde de raadscommissie.

Spoorzone
De provinciale instelling ligt al onder vuur omdat verhoudingsgewijs veel subsidiegeld naar salaris en huisvesting zou gaan. Het BKKC wordt, samen met de bibliotheek, Seats2Meet en de Kunstbalie, huurder van de grote glazen hal in de Spoorzone.

In de raadscommissie was al veel chagrijn omdat ook 2,3 miljoen euro nodig is om het Burgemeester Stekelenburgplein en omgeving af te maken. Wethouder Berend de Vries maakte excuus, omdat de raad daarover niet goed is geïnformeerd. De gemeenteraad neemt maandag de officiële besluiten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. Die weigert al drie dagen met zijn sleutel - en die van zijn buren - goed open te gaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.