Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

'Tilburgse rukker' krijgt celstraf en tbs met dwangverpleging

TILBURG -  De rechtbank in Breda heeft een 27-jarige man veroordeeld tot een jaar cel en tbs met dwangverpleging voor onder meer twee pogingen tot verkrachting van jonge Tilburgse vrouwen. 

Daarnaast acht de rechter twee aanrandingen en schending van de eerbaarheid - de man trok zich af op de openbare weg, waarmee hij ook zijn bijnaam kreeg - bewezen.

Een celstraf van vier jaar zou passend zijn voor hetgeen hij heeft gedaan, stelt de rechtbank. Maar ze vindt dat de man zo snel mogelijk behandeld moet worden en legt hem daarom één jaar cel en tbs met dwangverpleging op. Dit is ook de straf die door justitie werd geëist. 

Stoornissen

De 27-jarige is zwakbegaafd en kampt met persoonlijkheidsstoornissen. Hij pleegde zijn daden in mei en juni van 2017 op verschillende plekken in de binnenstad. Op 11 juni 2017 pakte de politie hem op nadat hij op het NS-Plein een vrouw had klemgereden. Ze viel, waarna hij haar betastte.

Deskundigen die hem hebben onderzocht zeggen dat er een groot risico is dat hij opnieuw de fout in gaat. Tijdens de rechtszitting twee weken geleden zei de man ook dat hij erop uit was om de vrouwen te verkrachten. Hij gebruikte speed en ging daarna met zijn fiets de stad in omdat hij seks wilde 'op wat voor manier dan ook'.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.