Volledig scherm
© Cynthia Hoezen (Facebook)

Tilburgse vindt stuk grafsteen op de weg

* UPDATE 16.37 UUR * BERKEL-ENSCHOT - Je zult het maar vinden: een stukje van een grafsteen. Het overkwam Cynthia Hoezen uit Tilburg dinsdag, toen ze op de Molenstraat in Berkel-Enschot reed.

Midden op de weg vond ze een stuk grafsteen. Twee puntgave randen en twee afgebroken randen. Slechts een paar letters waren er nog te lezen: 'ERS', 'ST' en het jaartal van overlijden: 1987. Een steen van dertig jaar oud dus. ,,Iemand die het herkent?", was Cynthia's vraag op Facebook.

Dennis van Vlaardingen ging op internet voor haar op zoek en stuitte al snel op het antwoord, op de website van de Rooms-Katholieke begraafplaats in Berkel-Enschot. Het stuk steen blijkt afkomstig te zijn van een graf dat vorig jaar geruimd is.

Aanhanger
De beheerder van het kerkhof in Berkel-Enschot is geschrokken van alle commotie: ,,Wij hebben in opdracht inderdaad kortgeleden het graf geruimd. Onze vrijwilligers hebben vervolgens de restanten afgevoerd. Daarbij is dit stuk van de aanhanger afgevallen, zonder dat we dat gemerkt hebben. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. We zullen dit in de groep bespreken om er voor te zorgen dat het niet weer gebeurt."

Tilburg e.o.