Volledig scherm
Voor Radionl is de Vogeltjesbuurt 's lands gezelligste. © Radionl

Tilburgse Vogeltjesbuurt 'gezelligste van het land'

TILBURG - De Vogeltjesbuurt in Tilburg is in een wedstrijd van RadioNL uitgeroepen tot de gezelligste buurt van Nederland. De prijs: een feest met veel Nederlandstalige muziek op 22 september, Nationale Burendag.

Voor de wedstrijd hadden zich enkele honderden buurten aangemeld. ,,Wij hoorden bij de 25 die RadioNL uiteindelijk heeft bezocht. We hoorden dat vorige week dinsdag een uur vantevoren en hebben meteen een feestje georganiseerd. Met drive-inn disco, hangtafels en heliumballonnen. Twee uur later liepen we de polonaise", zegt buurtbewoonster Karin Stuiver. Bekijk hier een filmpje van dat feestje.  

De buurt moet het al jaren doen zonder wijkcentrum 't Vogeltje. ,,Sindsdien is het plein aan de Merelstraat onze ontmoetingsplek. Daar is op 22 september natuurlijk ook het feest." Afgelopen zomer transformeerde de buurt het plein al in een subtropisch paradijsje.  

Hoogwaardigheidsbekleders

Hoofdartiest op het feest is Lytse Hille, de Friese volkszanger die ook de wedstrijd mee organiseerde. ,,Nergens troffen we het volkser dan in de Merelstraat", zegt de zanger die enige naam maakte met nummers als Het Worstenlied en 24 billen.  De radiozender neemt een clown, hapjes en drankjes mee. ,,Maar met onze vrijwilligers en sponsors gaan we er natuurlijk ook zelf iets van maken", zegt Karin Stuiver. Ook Wesley van Gorp uit de eigen Vogeltjesbuurt gaat optreden. 

De buurt heeft ook al lokale hoogwaardigheidsbekleders uitgenodigd: burgemeester Weterings, wethouder Berend de Vries en raadslid Hans Smolders. Karin Stuiver: ,,als een van die drie komt, zijn we al tevreden."

Tilburg e.o.