Volledig scherm
Peter Smulders in 1978. © PVE

Tilburgse volkszanger Peter Smulders in zijn slaap overleden

TILBURG - De populaire Tilburgse volkszanger Peter Smulders is maandagochtend vroeg in zijn slaap overleden aan een hartstilstand. Dat heeft zijn familie zojuist bevestigd. Smulders werd 66 jaar.

Smulders werd enkele jaren terug aan zijn hart geopereerd, maar het ging goed met hem. Zijn overlijden kwam ook voor de familie zeer plotseling, zegt schoonzoon Stefan Engel. Gisteren vierde de familie nog de 66ste verjaardag van de vrouw van Peter Smulders. "Toen was er nog niets aan de hand. Dit is een klap."

Smulders is onder meer bekend van de hits Hé, Hallo Mooie Meid en My Little Lady, het lied dat in het voetbalstadion volgt op een goal van Willem II. Hij maakte ook furore met de 'brul van de Smul'. Ook bij Kleintje Hollands was Smulders nauw betrokken.

Omroep Brabant laat onder anderen Corry Konings, Frans van Hoof, Henk van Broekhoven (alias John Spencer) over Peter Smulders aan het woord.

Op Twitter en Facebook stromen condoléances binnen.

Jean Pierre van der Meijs, jarenlang uitbater van de bierhal en voorzitter van het Festival van het Levenslied: "Bij het levenslied en ook de bierhal was hij er bijna altijd bij. Als hij het podium op stapte, ging er iets los. Als je in je eentje in een tent met 2000 man iedereen op de tafels krijgt en de sfeer kunt bepalen, dan neem ik daar mijn petje diep voor af. En dat kon Peter. Mensen kwamen ook echt voor hem."

Collega Gino Politi: "Ik heb het net gehoord, ben helemaal van slag. Ik heb regelmatig met hem opgetreden en veel met hem meegemaakt. Peter heeft veel betekend voor de volksmuziek in Tilburg. Wat hem kenmerkte? Zijn uithalen - die waren imposant en groots."

Jan Eijsermans, voorzitter van carnavalsvereniging Veul Gère: "Tot vorig jaar hebben we vijf jaar op rij een carnavalsnummer met hem opgenomen. Het samen op pad gaan langs de radiostudio's, daar genoot hij van. Peter was een smaakmaker, die de zaal op z'n kop zette."

Meer Peter Smulders.

Condoléanceregister op Mensenlinq.

Eerbetoon van Kermis FM.

Volledig scherm
Peter Smulders
Volledig scherm
Peter Smulders in 2000. © PVE
Peter Smulders en Nick Roucher met de carnavalskraker 2013 "Morgen zien we weer"
Peter Smulders nieuwe clip Vertrokken als een Zwaluw
OWHOOO MY LITLE LADY!!!!!
Download via iTunes: http://itunes.apple.com/nl/album/mag-ik-vanavond-mee-!-single/id496913596. Peter Smulders & Veul Gère - Mag ik vanavond mee (Carnaval 2012). Boekingen: www.petersmulders.com & www.veulgere.nl Productie en Regie videoclip: Goede Naam Producties (www.goedenaamproducties.nl) Mmv: Cafe Brandpunt (www.cafebrandpunt.nl)
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.