Volledig scherm
In de villa van Convivio aan de Goirkestraat worden zestien ouderen met dementie verzorgd. © Google Earts

Toezicht Convivio Tilburg verlengd:
ernstige risico's voor ouderen

TILBURG - Ook na vier maanden verscherpt toezicht en een derde inspectiebezoek is de zorg bij Huis Convivio in Tilburg ondermaats. De Inspectie voor de Gezondheidszorg spreekt van 'ernstige risico's voor cliënten'. 

Convivio biedt sinds maart 24-uurs dementiezorg aan zestien cliënten in een monumentale villa aan de Goirkestraat. Voordien gebeurde dat in Villa Ann aan de Lange Nieuwstraat. 

In april jongstleden werd Convivio onder verscherpt toezicht gesteld. De zorg is sindsdien wel verbeterd, maar voldoet op 15 van de 17 onderzochte normen nog altijd niet, concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) na een onaangekondigd bezoek in augustus. D

Vrijheidsbeperking

Vooral op het gebied van medicatieveiligheid zijn goede stappen gezet, maar de cliënt-dossiers zijn nog steeds onder de maat. Ook vrijheidsbeperkende maatregelen worden te lichtzinnig genomen. ,,De cliëntvertegenwoordiger kan hiervoor alleen toestemming geven als de persoon in kwestie wilsonbekwaam is verklaard door een deskundige. Dat is niet gebeurd", staat in het inspectierapport. 

De inspectie eist nu voor 15 oktober concrete resultaten. Het verscherpt toezicht dat in april werd ingesteld wordt verlengd tot half november. 

Tilburg e.o.