Volledig scherm
Waterpret in de Vogeltjesbuurt in Tilburg. © Beeld Werkt

Tropisch paradijsje in de Vogeltjesbuurt

TILBURG - Eurootje mee, maar dan heb je ook wat zaterdagmiddag in de Merelstraat: slush puppy, ijsje, suikerspin en heel veel waterplezier. 

Dankzij buurtbewoonster Karin en andere vrijwilligers is het centrale pleintje in de Tilburgse Vogeltjesbuurt omgetoverd in een subtropisch paradijsje. Begeleid door Nederlandse hits gaan tientallen kinderen af en aan via de glijbaan het zwembad in.

,,We waren het al wat langer van plan, maar dit was het ideale weekend", zegt Karin. ,,Geweldig weer en volgend weekend zijn veel kinderen in de buurt al met vakantie."  Het buurtfeestje wordt gesponsord door verschillende ondernemers in de buurt en door de gemeente.  

tekst loopt door onder foto

Volledig scherm
Volop waterplezier in de Merelstraat. © Stephan Jongerius

De locatie aan de Merelstraat, waar voorheen het buurthuis stond, wordt meer en meer de plek voor ontmoeting en activiteiten.  Zo staat er in de winter een herdenkingskerstboom voor overledenen uit de wijk, is er een kerstdiner voor alleenstaanden en is het startpunt van de lichtjestocht. 

Afgewezen

Jo Jansssens (84), de ongekroonde 'burgemeester' van de buurt,  ziet het kinderplezier goedkeurend aan. ,,De wijk gaat vooruit, dadelijk wordt ook het Pater van den Elsenplein opgeknapt. En er wordt steeds meer georganiseerd. Da's goed voor de naam van de wijk en voor de jeugd. Bij solliciaties  werden jongeren  altijd voor zestig procent afgewezen als ze vertelden waar ze vandaan kwamen." 

Bestuurders zijn er ondertussen kind aan huis. Wijkwethouder Berend de Vries nam zaterdagmiddag ook even polshoogte, dinsdag bezoekt collega Mario Jacobs met enkele oudere buurtbewoners het Leijpark op zoek naar de juiste plek voor een afdakje. 

Tilburg e.o.