Volledig scherm
Klimmen en klauteren in Oisterwijk, het uitstapje tijdens Kindervakantieweek Berkel-Enschot © Rudolf Robben

TV-sterren in de dop bij Kindervakantieweek Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Ook in Berkel-Enschot is de voorlaatste week van de vakantie Kindervakantieweek. Zo'n 330 kinderen, verdeeld over boven- en onderbouwgroepen, doen mee.

Op donderdag stonden voor beide groepen uitstapjes gepland. Dit jaar de natuur in, passend bij het doel van Kindervakantieweek, vertelt Thijs Jonkers van de organisatie. ,,Het doel van de week is spelen, samen ravotten, een keer vallen en beetje vies worden. En veel buiten zijn natuurlijk." 

De onderbouwkinderen gingen naar het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk, de bovenbouw op de fiets naar de scouting in Moergestel. Op beide locaties worden spelletjes en speurtochten gedaan. In Oisterwijk is vooral het oerbos met verschillende klim- en klauterbomen en de waterpomp in trek. De gele hesjes (,,Die hebben we dit jaar voor het eerst") van de deelnemertjes zijn overal terug te vinden.

Net als andere jaren is er een thema, dit jaar KVW TV. ,,Bij de bovenbouw neemt de boyband BE Braaf de kids mee op hun tour, bij de onderbouw zoekt KVW TV kandidaten voor hun verschillende programma's." Na de hitte van de eerste dagen moest donderdag dan toch het draaiboek met regenprogramma uit de kast gehaald worden. ,,We gaan vandaag een uurtje eerder terug dan gepland en gaan dan binnen verder met het programma. Een groot probleem is het gelukkig niet, jammer natuurlijk wel."

Volledig scherm
Het bouwen van een dam in het Oerbos in Oisterwijk, uitstapje tijdens Kindervakantieweek Berkel-Enschot. © Rudolf Robben
Volledig scherm
De waterbaan in het Oerbos in Oisterwijk, uitstapje tijdens Kindervakantieweek Berkel-Enschot. © Rudolf Robben
Volledig scherm
Vooral het Oerbos was bij de kinderen populair tijdens het uitstapje van Kindervakantieweek Berkel-Enschot. © Rudolf Robben
  1. Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Netflix-baron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Net­flix-ba­ron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    TILBURG - Twee Nederlandse drugsverdachten hebben begin dit jaar in een hotel in Córdoba een geheime ontmoeting gehad met de Spaanse drugsbaron José Bugallo, beter bekend als Sito Miñanco. Eén van hen is Martin G., een autohandelaar die oorspronkelijk uit Tilburg komt, weet het Brabants Dagblad. G. en twee andere Brabanders horen volgens de politie bij een criminele Nederlandse bende die op grote schaal drugs verhandelt in Spanje.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.