Volledig scherm
De brandweer heeft het noodgebouw van Arriva in Tilburg geventileerd. © Toby de Kort

Twee branden in Fatimastraat waarschijnlijk werk van zelfde dader

KAARTJETILBURG - Donderdagnacht woedde er opnieuw brand in de busstalling van busvervoerder Arriva in Tilburg. Een kantoorgebouw op het terrein aan de Fatimastraat vatte vlam. Anderhalf uur daarvoor brandde in dezelfde straat een bestelbusje uit. De politie gaat er vanuit dat de branden veroorzaakt zijn door dezelfde dader. 

In de nacht van vrijdag 15 september woedde er ook al brand bij Arriva. Toen gingen vijf bussen in vlammen op. 

Dit keer merkten medewerkers de brand bij tijds op. Zij waren aan het eind van hun dienst toen ze plotseling rook uit het losstaande gebouwtje zagen komen. De brand was rond 03.15 uur. Er stonden zes bussen naast de unit, maar die zijn van de vlammen gered, omdat medewerkers de beginnende brand in het noodgebouw vrij snel konden blussen. 

Lees door onder het kaartje

Overzicht van autobranden in de regio:

De medewerkers vertelden de politie dat er bij de unit sporen van brandstichting waren gevonden. De deur van het gebouwtje stond open. De schade binnen zou fors zijn, met name door de vele rook die bij de brand vrij kwam.

Toen de brandweer kwam, was het vuur al gedoofd. Brandweermannen hebben het gebouwtje geventileerd en gecontroleerd. De politie doet later op vrijdag onderzoek en vraagt daarbij hulp van mogelijke getuigen. 'Misschien kent u iemand die de afgelopen nacht is weggeweest en na de branden weer thuis kwam', zegt de politie. 

Auto in brand

Iets voor de brand bij Arriva, om ongeveer 01.45 uur, brandde een bestelbus aan de Fatimastraat uit. Die stond op straat geparkeerd, in een parkeervak, enkele tientallen meters van de stalling van Arriva. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar kon het busje niet meer redden. 

Door de kortsluiting die in het voertuig ontstond, ging de toeter af. Die hield veel buurtbewoners uit hun slaap. De Fatimastraat is ten tijde van de brand en het politieonderzoek daarna korte tijd afgesloten geweest, maar ging later in de nacht weer open. 

Volledig scherm
Het uitgebrande busje aan de Fatimastraat in Tilburg. © Toby de Kort

Tilburg e.o.