Volledig scherm
De grote centrale ruimte van het Deprez-gebouw in de Spoorzone. © MarieTherese Kierkels / PVE

Twee miljoen voor onderzoekslaboratoria Spoorzone

TILBURG - Voor de realisering van vier onderzoekslaboratoria in de Tilburgse Spoorzone wil de gemeente twee miljoen euro uittrekken. De eerste opzet moet in januari 2018 operationeel zijn in het Deprez-gebouw. 

De labs worden onderdeel van Mind Labs, de samenwerking tussen Tilburg University, Fontys Hogescholen en ROC Tilburg en bedrijven, waaronder de Persgroep, uitgever van onder meer het Brabants Dagblad. 

In de onderzoekstuinen wordt de relatie tussen nieuwe technologieën als robots en avatars en menselijk gedrag getest voordat die in de maatschappij worden toegepast. De labs zijn bij voorbeeld nodig voor het project VIBE waarin driedimensionele avatars verpleegkundig personeel van ziekenhuizen gaan trainen. 

Nieuwbouw

B en W willen de eerste zeven ton beschikbaar stellen voor de eerste opzet van de vier labs in het Deprez-gebouw. De resterende 1,3 miljoen wordt opzij gezet voor definitieve labs in de beoogde nieuwbouw van MindLabs naast de LocHal. Het bedrag is onderdeel van de 6,2 miljoen euro die de gemeenteraad eerder beschikbaar stelde om deze nieuwbouw mogelijk te maken. B en W achten de MindLabs van groot belang voor de economische ontwikkeling van Tilburg.   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.