Volledig scherm
Kandidaat-lijsttrekkers van de PvdA Diederik Samsom en Lodewijk Asscher debatteerden in Theater de Vaillant in Den Haag voor het leiderschap van de partij. © Bart Maat/ANP

Tweede PvdA-lijsttrekkersdebat vanuit Tilburgse Foodhall

TILBURG - De Foodhall in Tilburg is zaterdagmiddag de plek waar zich het tweede lijsttrekkersdebat voor de PvdA zich gaat afspelen. Vanaf 12.45 uur kruisen daar de twee kandidaten- Diederik Samsom en Lodewijk Asscher - elkaar verbaal de degens.

Na zaterdag in Tilburg, hebben nog debatten plaats op 26 november in Groningen en 3 december in Amsterdam. De lijsttrekkersverkiezing heeft plaats van donderdag 24 november tot woensdag 7 december.

De Tilburgse afdeling van de PvdA grijpt de gelegenheid ook aan om minister van Arbeid Ascher een plan aan te bieden voor de versterking van de regionale werkgelegenheid. De Tilburgers bevelen in dit plan onder meer maatwerk aan voor werkzoekenden en het versneld in dienst nemen van vluchtelingen.

Weg met marktwerking
Verder wil de Tilburgse PvdA af van de marktwerking op dit vlak door de Diamantgroep een ,,prominente positie te geven in de re-integratie van werkzoekenden op de reguliere arbeidsmarkt". Volgens de PvdA heeft de introductie van het commerciële bedrijf Sagenn nog geen resultaat opgeleverd. ,,De Diamantgroep heeft niet alleen kennis en expertise in huis om de inzetbaarheid van werkzoekenden goed te beoordelen, maar beschikt ook over een enorm netwerk van werkgevers om zo kandidaten adequaat te kunnen plaatsen."

Het debat is zaterdag te zien via een livestream op de Facebookpagina van de PvdA en op de website van de partij.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.