Volledig scherm
© Marie Thérèse Kierkels/PVE

Twintigste Kruikentoernooi voor blindensport showdown

TILBURG - Voor de twintigste keer werd zaterdagmiddag het Kruikentoernooi gespeeld in de Mytylschool in Tilburg. De beoefende sport heet showdown en is speciaal ontwikkeld voor blinden en slechtzienden.

Twee geblinddoekte spelers nemen het tegen elkaar op boven een grote tafel met hoge randen. Het is de bedoeling om de bal bij de tegenstander in het doel te slaan. De sport is mateloos populair in Tilburg en verre omgeving. Aan het Kruikentoernooi doen meer dan zeventig spelers uit binnen- en buitenland mee. Ook spelers die prima kunnen zien. Om het eerlijk te spelen, moeten alle deelnemers met een maskertje spelen. Blind of niet blind.

Het had niet veel gescheeld of deze editie van het Kruikentoernooi was niet doorgegaan. Eind juni werd een aanhanger met daarop zes speeltafels namelijk gestolen. Het was de dieven slechts om de aanhanger te doen. Het spelmateriaal werd even later zwaar beschadigd teruggevonden in een weiland. Mede dankzij een oproep in het SBS6-programma Hart van Nederland werd er binnen de kortste keren een sponsor gevonden die de vereniging zes nieuwe tafels schonk.

Volledig scherm
© Roy van der Lee
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.