Volledig scherm
Een beeld uit de Udenhoutse carnavalsoptocht van afgelopen jaar. © Marlies Van Iersel

Udenhouts carnaval heeft nieuwe voorzitter, is (voorlopig) gered

UDENHOUT - Met het aantreden van Rick van Kempen (34) als voorzitter van de Stichting Karnaval Udenhout is het carnavalsfeest in Udenhout voorlopig gered. 

Nadat SKU in haar eigen glossy De Keutel in januari aankondigde dat zij het carnaval niet langer zou organiseren, als voor 31 maart 2018 geen nieuwe voorzitter was gevonden, tovert de Stichting nu oud-prins (5 jaar), oud-adjudant (4 jaar) en voormalig lid van de Raad van Elf (enkele jaren) Van Kempen uit de carnavalshoed. 

De nieuwbakken voorzitter, die zich voor vier jaar verbindt, wil de samenwerking met andere carnavalsclubs uit het dorp voortzetten en kondigt al aan dat er veel verandert de komende tijd. ,,Het Udenhoutse carnaval is 45 jaar oud. Soms moet je dan dingen anders gaan doen, maar dat wil niet zeggen dat de vrijwilligers het fout gedaan hebben. Zonder hen zou SKU al lang niet meer bestaan hebben", aldus voorzitter Rick van Kempen.

  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.