Volledig scherm
© pixabay.com

Undercoveragenten rekenden verdachten woningoverval in Reeshof in

TILBURG/BREDA – De drie mannen die op 27 oktober 2013 de woning zouden hebben overvallen van een ouder juweliersechtpaar aan de Maasbreestraat in de Reeshof in Tilburg, zijn opgepakt door undercoveragenten. Dat bleek dinsdag op een tussentijdse zitting in de Bredase rechtbank.

Twee mannen van 33 uit Groningen en een 30-jarige Utrechter werden op 29 september gearresteerd. Het heeft lang geduurd voor de daders van de overval werden gepakt. Maar puur toevallig, aldus officier van justitie, sprak de hoofdverdachte met een undercoveragent.

Uiteindelijk ging het gesprek ook over de overval in Tilburg. Undercoveragenten zorgden daarna uiteindelijk voor de aanhouding van de verdachten. Het bewijs tegen hen is echter mager, zei hun advocate.

Bij de overval opende de 60-jarige diamantair de deur van zijn woning nadat op zondagavond half tien was aangebeld. Eén van de overvallers deed zich voor als politieagent en daarop drongen ze met drie man naar binnen. Ze bedreigden het echtpaar met een vuurwapen. Bij de overval werden geld en sieraden buitgemaakt. Het proces gaat 3 maart verder.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.