Volledig scherm

UvT valt buiten top 200 universiteiten

TILBURG - De Universiteit van Tilburg staat op plaats 251 tot 275 op de ranglijst van Britse tijdschrift Times Higher Education. De twaalf andere Nederlandse universiteiten staan wel in de internationale top 200.

Vier Nederlandse universiteiten staan zelfs in de top 100. Vorig jaar haalde nog geen enkele Nederlandse universiteit die top.
De UvT staat dit jaar voor de derde keer in de ranglijst van Times. "We maken elk jaar weer een enorme sprong", stelt uvt-woordvoerder Walther Verhoeven. "Dit jaar zijn we ook weer 50 plaatsen gestegen. Met die prestatie zijn we blij."
"Bovendien is dit eigenlijk de verkeerde wedstrijd voor de UvT. De universiteiten die de lijst aanvoeren zijn sterk in de biomedische en de exacte wetenschappen. Die richting heeft de UvT niet", merkt de woordvoerder ook op.
Dit jaar kreeg de UvT voor het eerst een top-500 vermelding in een andere ranglijst van universiteiten, de QS World University Rankings, die op 5 september is gepubliceerd. Op het gebied van Social Sciences & Management stond de UvT met drie andere Nederlandse universiteiten in de top 100.
En volgens de Shanghai-ranking behoort de UvT tot de 3% beste universiteiten wereldwijd omdat het in die ranking 500 positie bereikte. In de rubrieken Economics and Business en in Social Sciences handhaafde Tilburg haar top-100 posities. Op het onderdeel publicaties in Economics and Business bereikte Tilburg de 14e plaats wereldwijd.
Onlangs publiceerde weekblad Elsevier voor de vijfde maal een onderzoek over specialistische universiteiten. De Uvt is vijf jaar op rij de beste van Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.