Volledig scherm
De vestiging van Chromalloy.

Vakbond accepteert sluiting Chromalloy Tilburg niet

TILBURG "Zolang wij geen transparante antwoorden krijgen van de directie van Chromalloy, accepteren wij de sluiting van het filiaal in Tilburg niet", laat CNV bestuurder Arjan Huizinga weten na de bijeenkomst vanavond met het personeel van het vliegtuigonderhoudbedrijf.

Als de zaal in Boerke Mutsaers gisteravond leeg was geweest had Huizinga een andere conclusie getrokken. "Maar met ruim 130 werknemers vol vragen en emoties kunnen we wel stellen dat het leeft."

Vorige week maakte de Amerikaanse directie van Chromalloy bekend de Tilburgse fabriek te willen sluiten. Hierdoor zouden 180 mensen op straat staan. "We hebben een gesprek gehad maar het enige antwoord dat we krijgen is dat er onvoldoende winst zou worden gemaakt. Over de nut en de noodzaak van de sluiting krijgen we geen antwoorden."

Na de bijeenkomst van dinsdagavond is dan ook besloten dat bij het vervolggesprek op 7 februari met de directie alleen doorgaat bij de zekerheid van een heldere uitleg. "Wij willen weten of er echt alles aan gedaan is vóórdat er besloten is tot sluiting. Als ze daar niets over kunnen of willen zeggen gaan wij over tot andere stappen." De medewerkers staan in elk geval achter ons weten we nu. We laten ze niet zomaar op straat zetten."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.