Volledig scherm
Primark in Tilburg. © Bas Vermeer

Van grijs stadskantoor tot gigantische kledingwinkel: de bouw van de Primark in 13 foto's

TILBURG – In september 2010 kwam Primark met groot nieuws: er waren concrete plannen om een kledingwinkel in Tilburg te vestigen. Nu, bijna acht jaar later, is het zo ver. De deuren van Primark openden woensdagochtend onder redelijk grote belangstelling hun deuren. Een fotocollage op Instagram laat tot in detail de transformatie van de kersverse kledingwinkel in Tilburg zien.

De Tilburgse Primark heeft zes verdiepingen, daarvan zijn er vier om te winkelen. Twee verdiepingen voor vrouwen - goed voor 60 procent van de omzet - een verdieping voor mannen en eentje voor kinderen.

Het speciaal voor de Primark gebouwde pand telt 64 paskamers, 32 kassa's en verschillende relaxhoeken (die kwamen er op aandringen van mannelijke bezoekers). De winkelruimte beslaat 4.900 vierkante meter, daarmee stormt de winkel de top vijf van grootste Primark-vestigingen van Nederland binnen.

Opvallend, veelbesproken of grappig nieuws van het Brabants Dagblad ontvangen via WhatsApp? Dat kan: stuur BD AAN naar 06-82658689. Je ontvangt geen bevestiging, maar bent dan wel aangemeld voor onze WhatsApp-service en je zult meerdere keren per dag een berichtje van ons ontvangen. 

Tilburg e.o.