Volledig scherm
Tilburg in Koor © Jan van Eijndhoven / Beeld Werkt

Van jazz tot operette bij Tilburg in Koor

TILBURG - Van jazz tot gospel en van ‘gouwe ouwen’ tot operette. De meest uiteenlopende muziekstijlen passeerden zondagmiddag de revue tijdens Tilburg in Koor.

Tijdens dit korenfestival lieten meer dan 40 Tilburgse zanggroepen van zich horen op 7 zeven binnen- en buitenpodia in Tilburg centrum. Organisator Ad Smulders van de Federatie Tilburgse Zangverenigingen is tevreden: “We hebben zo’n 2000 bezoekers gehad en prachtig weer.”

Het is de vierde keer dat het korenfestival werd gehouden. Opnieuw lag het aantal deelnemers hoger dan voorgaande jaren. Waar het ooit begon met 12 koren deden er nu 41 mee, goed voor 900 zangers. Tilburg in Koor vormde de afsluiting van de Week van de Amateurkunst.

Zowel in de Concertzaal en buiten in de Muzentuin gaven zondag zo’n 40 koren zanggroepen hun visitekaartje af bij het Korenfestival Tilburg in Koor. Veel bezoekers lieten het Festival van het Levenslied 250 meter verderop links liggen en genoten in alle rust van wat Tilburg te bieden heeft. Het voelde als een muzikale wandeling waarmee Tilburg in Koor de Week van de Amateurkunst afsloot. Er is wel een probleem: bijna alle koren zitten te springen om jonge aanwas. Sommige hadden zelfs bordjes bij waarop een sopraan wordt gezocht.

Tilburg e.o.