Volledig scherm
Ivan L. Moody © EPA

Verbazing op social media: ruziënde metalband kondigt nieuwe Nederlandse show aan na debacle 013

TILBURG – Tegen alle verwachtingen in heeft Five Finger Death Punch een nieuwe clubshow in Nederland aangekondigd. De Amerikaanse metalband stapte maandagavond met ruzie van het podium in Tilburg, maar in december staat alweer een nieuw concert in AFAS Live (voormalige HMH) gepland. Op sociale media wordt met grote verontwaardiging gereageerd op het nieuws.

Five Finger Death Punch stelde maandagavond ruim drieduizend Nederlandse fans behoorlijk teleur. De heren presteerden zwaar ondermaats en kregen tegen het einde van het concert in het Tilburgse 013 ook nog eens ruzie, waardoor de show nog geen uur duurde.

ZIE OOK: 3.000 fans woedend na dramatische show van ruziënde Five Finger Death Punch in 013 Tilburg

'Nee bedankt'
Zanger Ivan Moody zei in Tilburg tegen het publiek dat het wel eens zijn laatste show met Five Finger Death Punch geweest zou kunnen zijn. Toch staat er alweer een complete nieuwe Europese tournee gepland. ,,Een nieuw concert na gisterenavond in Tilburg? Nee bedankt, laat ze eerst maar eens de zaken op orde krijgen voordat ze weer op tournee gaan”, zegt een fan op Facebook.

Ossenaar Erwin van Uden, gisteren aanwezig bij het concert, peinst er niet over om naar Amsterdam af te reizen voor nog een keer Five Finger Death Punch. ,,Als je met je ticket van 013 gratis naar binnen mag, dan ga ik nog niet. Ze moeten heel die band opdoeken.”

Overleg management
Concertboeker Mojo Concerts laat in een reactie weten in gesprek te gaan met het management van Five Finger Death Punch. ,,We willen graag met ze praten over hoe het gisteren is gegaan en over het aanstaande concert in Amsterdam. Deze tour stond al op de planning vóór de show in Tilburg."

Reactie 013
Ook 013 gaat dinsdag uitvoerig praten met het management van de Amerikanen. “Dit zijn geen shows die wij in onze zaal willen zien", reageerde een woordvoerder na afloop furieus.

"We verwachten ven een grote band als deze een kwalitatief goed optreden en dat hebben ze in de verste verte niet gegeven.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.