Volledig scherm
Thérèse Hiwat (68) werd in april 2015 dood aangetroffen op de galerij van haar flat aan de Bartokstraat in Tilburg. © Toby de Kort

Verdachte van dood Thérèse​ Hiwat in Bartokstraat Tilburg vrijgelaten, nog wel verdacht

TILBURG - De 19-jarige verdachte, die vastzat op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 68-jarige Thérèse​ Hiwat, is vrijgelaten in opdracht van de Officier van Justitie.

Hij zal niet worden voorgeleid aan de Rechter-Commisaris, zo laat de politie weten. Wel is hij nog verdachte in de zaak, aldus de politie.

Thérèse​ Hiwat​ werd zondag aangetroffen en is volgens de politie om het leven gekomen door een geweldsmisdrijf. Voor de betrokkenheid bij haar dood werd maandag de 19-jarige man, eveneens wonend in de flat, opgepakt. Die is nu dus weer vrijgelaten. ​De politie kon eerder deze week ook geen uitspraken over een mogelijk motief van de verdachte. "We zijn nog aan het onderzoeken wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld", aldus een woordvoerder.

De Surinaamse Hiwate stond in de flat bekend als een lieve vriendelijke vrouw. Haar woning wordt permanent door de politie bewaakt zolang het sporenonderzoek loopt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.