Volledig scherm
© Johan van Grinsven

Verdachte van doodslag op Iris van der Landen in Tilburg voor de rechter

BREDA / TILBURG - De 32-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel die wordt verdacht van het doodrijden van de 14-jarige Iris van der Landen is een notoire overtreder van verkeersregels. Het verkeersongeval vond plaats op 12 september op de Stokhasseltlaan in Tilburg.

Officier van justitie Snoeks heeft maar liefst 64 boetes op naam van de verdachte geteld. Daarnaast heeft hij nog diverse rechterlijke uitspraken op zijn naam staan voor verkeersovertredingen. Hij liep bovendien in een proeftijd voor een eerder opgelegde voorwaardelijke straf. De rechtbank in Breda wees een verzoek van zijn advocate om de man voorlopig vrij te laten dan ook af.

Justitie verwijt de man dat hij door rood reed, te hard en dat hij niet tijdig afremde voor de kruising. Volgens officier Snoeks is uit onderzoek gebleken dat hij al 5 seconden rood had toen hij de stopstreep passeerde. Op de kruising zou zijn snelheid tussen de 93 en 119 kilometer per uur hebben gelegen. Zelf ontkent de man dat hij rood had en zo hard reed. Hij zei, in tranen, dat hij ‘helemaal kapot’ is van wat er is gebeurd.

Het ongeval gebeurde op de kruising van de Vlashoflaan met de Stokhasseltlaan. Vermoedelijk probeerde het slachtoffer met haar fiets over te steken toen zij werd aangereden door een auto. In de buurt waren veel kinderen aanwezig die het ongeluk hebben zien gebeuren. Het meisje was een leerlinge van het Theresialyceum, dat daarmee voor de tweede keer in één jaar een leerling verloor.

De verdachte wordt doodslag ten laste gelegd.

Volg tijdens de behandeling van de rechtszaak het twitterverslag van verslaggeefster Caroline Moerland:

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.