Vergeldingsactie: rode trechterman in Breda in Willem II-kleuren geverfd

videoBREDA - De pesterijen in aanloop naar de voetbalerby tussen NAC en Willem II zijn in een nieuwe fase beland. De grote, rode trechterman langs de A27 in Breda is in de kleuren van Willem II geverfd.

De Big Funnelman, zoals het kunstwerk officieel heet, is normaal rood. Vermoedelijk hebben fans van Willem II in de nacht van vrijdag op zaterdag de verfroller ter hand genomen. Daarnaast gaven de supporters ook verschillende straatnamen in Breda een nieuwe naam, zoals het Kruikenpad en Tricolorespad.

De actie van de voetbalsupporters uit Tilburg is waarschijnlijk een reactie op de verfactie van NAC-fans. Zij schilderden een viaduct onder de A58 bij Tilburg zwart-geel.

Volledig scherm
Trechterman in Breda in Willem II kleuren geverfd. © Perry Roovers/MaRicMedia
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin
    PREMIUM

    Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin

    TILBURG - Pianiste PeiYao Wang knikt goedkeuren. ,,Een mooie plek", zegt ze en ze wijst naar de boomkruinen die de plek in het bos van een bladerdak voorzien. Precies wat ze wil, een intieme plek in de Oude Warande waar de Nocturnes van Chopin die ze gaat spelen goed tot hun recht zullen komen. Ze luistert naar de trein naar Breda die op de achtergrond hoorbaar voorbij raast. Maar dat vindt ze geen probleem. De vogels laten zich immers ook goed horen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.