Volledig scherm
Voormalig cultureel centrum De Schalm in Berkel-Enschot met in de achtergrond de voormalige bibliotheek © Rudolf Robben

Verkoop voormalige Schalm Berkel-Enschot van de baan

BERKEL-ENSCHOT - De voorgenomen aankoop van het oude pand van cultureel centrum De Schalm in Berkel-Enschot door woning- en zorgstichting 't Heem is van de baan. 

Als reden noemt Sylvester Putters, bestuursvoorzitter van 't Heem kosten en planning. ,,We hadden een eerste recht tot koop en wilden samen met Heijmans de ontwikkeling doen. Toen bleek dat Heijmans onder dezelfde condities kon kopen, ging het kostenaspect mee spelen. En de planning: het duurt nog wel even duurt alvorens de plannen gerealiseerd kunnen worden." 

Dat plan was op de plek van de voormalige bibliotheek en Schalm 18 woningen te realiseren. ,,Elders in het nieuwe dorpshart gaan we 40 woningen bouwen. We kijken nu of we de 18 woningen daar ook kunnen bouwen. Zo niet, dan moeten we elders in het dorp kijken." 

Nu 't Heem geen gebruik maakt van hun optie tot eerste koop, vervalt deze aan Heijmans, weet Putters. Overigens is de aangekondigde sloop van beide panden ook nog niet aan de orde: Heemkundekring De Kleine Meijerij heeft de gemeente enige tijd geleden al verzocht de status van monument voor de bibliotheek te onderzoeken. Ook voor de Schalm is interesse: scholenorganisatie Tangent heeft geopperd er extra klasruimte in te realiseren om het tekort aan ruimte bij scholen in Berkel-Enschot op te vangen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.