Tilburg Diamanten echtpaar Lucie en Lex Schravendeel
Volledig scherm
Tilburg Diamanten echtpaar Lucie en Lex Schravendeel © Beeld Werkt

Verliefd bij de Korps Luchtwachtdienst

TILBURG - Lex (83) en Lucie Schravendeel (86) uit Tilburg vierden maandag hun diamanten huwelijksjubileum. Ze hebben elkaar ontmoet in Deventer, waar ze in november 1955 beide bij de Korps Luchtwachtdienst werkten. Lex als luitenant, Lucie als vrijwilligster. Twee jaar later trouwden ze.

Lex ging de lerarenopleiding volgen waarna ze in Friesland belandden en hij les ging geven. Halverwege de jaren 60 verhuisde het gezin - ze hadden inmiddels twee zonen - naar Breda. Daar ging Lex lesgeven en werd hij later conrector. Lucie runde ondertussen het huishouden en deed vrijwilligerswerk toen de kinderen wat groter waren.

Het echtpaar heeft ook nog in Nieuwegein gewoond en verhuisde terug naar Friesland toen Lex met pensioen ging. Bij die pensionering is hij overigens benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. 

Lex en Lucie wonen nu alweer twee jaar in Tilburg, zodat ze dichter bij hun twee zonen, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen kunnen zijn. De twee zijn dol op reizen: van Hawaii tot de Noordkaap. Hun jubileum vieren ze met een familieweekendje naar Zandvoort.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.