Volledig scherm
waar is de foto van captain James Hunter gebleven? © Regionaal Archief/Wiki Udenhout

Verloren foto weer terug gevonden in andere Mariakapel door tip BD-lezer

UDENHOUT/OISTERWIJK - Vrijdagmiddag kreeg Frans Goossens van Heemcentrum 't Schoor in Udenhout van een mijnheer Smit uit Oisterwijk telefonisch te horen dat de foto van Captain James K. Hunter gevonden is. Die was verdwenen uit de Mariakapel van Udenhout en werd gevonden in de kapel van Ave Maria in Vrede tussen Oisterwijk en Moergestel. 

De heer Smit had in het Brabants Dagblad gelezen dat de foto uit het Udenhouts kapelletje verdwenen was, dus hij nam via via contact op met Goossens. Wie de foto in zijn of haar bezit heeft gehad, zal wel altijd een raadsel blijven. Heemcentrum 't Schoor is erg blij dat het portret van de kapitein van de onfortuinlijke Amerikaanse bommenwerper weer terug is bij Maria in de bossen van Udenhout, waar het hoort.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.