Volledig scherm
© PZC

Vermissing van Tilburgse tienermeisjes is 'urgent', politie ontvangt tips uit heel Nederland

TILBURG – De politie en familieleden zoeken vandaag in alle hevigheid verder naar twee vermiste tieners. Het gaat om twee meisjes van zestien en zeventien jaar. Zij worden sinds zondag vermist in Tilburg. 

Inmiddels heeft de politie meerdere opsporingsberichten verspreid, maar dat heeft nog niet tot de vondst van de meisjes geleid. 

,,We beschouwen dit als een urgente vermissing”, laat een politiewoordvoerder aan het Brabants Dagblad weten. Inwoners in omliggende gemeenten wordt gevraagd om goed uit te kijken naar het tweetal. 

Nooit komen opdagen
Maandagavond was nog niet duidelijk of er een verband was tussen beide vermissingen, maar vandaag laat de politie weten dat de meisjes samen zijn vertrokken. ,,De meisjes vertelden tegen hun ouders weer op tijd thuis te zijn, maar ze zijn nooit komen opdagen. De ouders maken zich verschrikkelijk veel zorgen.”

Het 17-jarig meisje vertrok zondagmiddag rond één uur vanaf het Ganzerikhof op haar fiets. Sindsdien is er niets meer van haar vernomen. Vooralsnog is er nog geen naam of foto van het meisje vrijgegeven.

Signalement
Wel is er een signalement van haar bekend. Het meisje heeft een stevig postuur, een getinte huidskleur en is ongeveer 1,60 meter lang.

Ze heeft verder bruin lang haar en droeg voor haar verdwijning een blauwe pet, een zwarte jas met daaronder blauwe jeans. Ze vertrok op een groene fiets.

Hetzelfde tijdstip
Het 16-jarig meisje raakte rond hetzelfde tijdstip vermist, maar wel vanaf een andere straat: de Griegstraat, ongeveer zes kilometer verwijderd vanaf het Ganzerikhof. 

Dit meisje is 1,70 meter lang, slank, heeft bruin lang haar en droeg een wit vest en een zwarte trainingsbroek. Zij verplaatst zich mogelijk op een zwarte fiets.

Online platform
Via Burgernet heeft de politie meerdere meldingen verspreid. Dat heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. 

Burgernet is een online platform waarop de politie, gemeente en burgers met elkaar samenwerken om vermiste personen op te sporen.

Tips?
Wie meer weet, wordt verzocht onmiddellijk het alarmnummer van de politie te bellen. ,,In het licht van de gebeurtenissen van de afgelopen dagen nemen we alle tips zeer serieus”, aldus een woordvoerder. 

Er zijn de afgelopen dagen tientallen tips vanuit alle hoeken van het land binnengekomen.

Tilburg e.o.