Volledig scherm
© Thinkstock

Vertraging voor 'vertrouwensexperiment' Tilburg

TILBURG - Het vertrouwensexperiment, waarbij mensen in de bijstand hun uitkering krijgen zonder dat daaraan voorwaarden worden gesteld, loopt vertraging op. Zoveel is duidelijk na het gesprek van de 4 gemeenten (Tilburg, Groningen, Utrecht, Wageningen) die hiermee willen experimenteren samen met staatssecretaris Jetta Klijnsma.

Wethouder Erik de Ridder spreekt over extra huiswerk. De staatssecretaris heeft aangegeven dat ze geen 4 verschillende wetswijzigingen mogelijk wil maken voor verschillende experimenten. Nu gaan de 4 gemeenten werken aan een voorstel met een grote gemeenschappelijke deler, waar niet meer dan een wetswijziging voor nodig is. ,,Dat levert natuurlijk vertraging op, maar is niet onmogelijk."

Voor de gemeenten was het gesprek met Klijnsma 'enigszins verrassend en teleurstellend'. De Ridder stelt dat de staatssecretaris een traject in gaat dat veel tijd zal gaan kosten. ,,Ik kijk met vertrouwen, maar ook met een beetje aarzeling naar de toekomst."

  1. Gemert sluit oud-Tilburger Boef in de armen: 'Ik ben hier speciaal voor hem'

    Gemert sluit oud-Tilburger Boef in de armen: 'Ik ben hier speciaal voor hem'

    GEMERT - Geen woord over 'kechs' of excuses. Rapper Boef kwam in discotheek Time Out in Gemert maar voor één ding: een feestje maken. De fans hebben rapper Boef zijn misstappen vergeven. In een volle discotheek Time Out in Gemert stond Sofiane Boussaadia, zoals hij echt heet, in de nacht van zaterdag op zondag voor een uitgelaten publiek. De aangekondigde bierdouche, waartoe werd opgeroepen op internet, bleef beperkt tot een beetje fris dat de lucht in ging. Toch voldoende aanleiding voor een grote, brede begeleider van de rapper om even poolshoogte te nemen in het publiek.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.