Volledig scherm
Een aantal van de in 2017 in Tilburg gevangen katten. © DOCT

Verwilderde katten in Tilburgse buitendienst: muizen en ratten vangen

TILBURG - Het aantal verwilderde katten neemt af in Tilburg. Het aantal gevangen katten is althans flink gedaald: van 219 in 2016 naar 143 vorig jaar. Vier van de gevangen katten maken zich inmiddels nuttig: ze houden de volkstuinen bij het Leijpark muizen- en rattenvrij. 

Dat blijkt uit een overzicht van de 'werkgroep verwilderde zwerfkatten' in Tilburg. Die meldt verheugd dat de sterilisatie-acties in de gemeente vruchten blijven afwerpen. Bovendien zijn in 2017 niet massaal kittens gedumpt, zoals in 2016 het geval was. Het overzicht is voorzien van foto's van gevangen en opgevangen katten.

Proef geslaagd

Vier van de verwilderde katten zijn afgelopen jaar als proef geplaatst bij volkstuinvereniging Leijpark. De dieren slagen er volgens de werkgroep uitstekend in om het terrein muizen- en rattenvrij te krijgen en houden. ,,De proef is geslaagd. De katten blijven daar als ‘buitendienstmedewerkers’."

Van de in 2017 gevangen katten konden er 21 worden terugbezorgd bij de eigenaar, 23 dieren zijn overleden of geëuthanaseerd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.