VIDEO: 'Acrobatiek van hoog niveau'; hoogste attractie van Tilburgse kermis opgebouwd

TILBURG - Tachtig meter hoog is 'ie: de attractie ViewTower op de Tilburgse kermis. Woensdagavond werd hij opgebouwd en bleek hij net niet boven de torens van de Heuvelse kerk uit te komen.

Het was een knap staaltje van de opbouwers. ,,Dit is acrobatiek van hoog niveau", volgens de toeschouwers die op het spectaculaire hijswerk afkwamen. Woensdagavond rond 21.00 uur werd het laatste stuk naar boven gehesen. Een zucht van verlichting onder de ‘kijkmannen’

De ViewTower is één van de hoogste attracties ooit in 450 jaar Tilburgse kermis. Mensen worden in de attractie naar boven getakeld, waar ze over Tilburg en omstreken kunnen uitkijken.

Volledig scherm
Opbouw van de ViewTower © Jan van Eijndhoven
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Helma (65) en Robertus (70) doorstaan medische hel en belanden bij elkaar op de kamer in ziekenhuis Tilburg
    PREMIUM

    Helma (65) en Robertus (70) doorstaan medische hel en belanden bij elkaar op de kamer in ziekenhuis Tilburg

    TILBURG/EINDHOVEN - Ze liggen inmiddels weer veilig samen op één kamer, maar de afgelopen dagen waren voor Helma (65) en Robertus (70) Janssens uit Tilburg een regelrechte hel. Precies toen Robertus zijn vrouw een afscheidskus gaf omdat hij een zware bypass-operatie inging, stortte zij ineen door een hartstilstand. Hun 30-jarige zoon viel niet veel later ook flauw. Om van alle ellende bij te komen, legde het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis het echtpaar bij elkaar op de kamer.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.