VIDEO: Buurtbewoonster overvallen bejaarde vrouw (93): 'Ze is erg ontdaan'

UPDATETILBURG - Een vrouw van 93 jaar oud is zaterdagochtend overvallen in haar woning in de Friezenlaan in Tilburg. De politie heeft twee verdachten aangehouden. De daders zijn via het balkon het appartement in gekomen. Bij een aanhouding heeft de politie een waarschuwingsschot gelost.

Volgens een woordvoerder van de politie kwam de melding van de overval iets voor 06.00 uur binnen. De politie kwam snel in actie en wist daardoor een verdachte aan te houden. Deze had zich verstopt in een tuin, maar werd door agenten gezien en aangehouden. Het gaat om een 18-jarige jongen.

Niet veel later werd een tweede verdachte aangehouden. Hij zou zich in een andere tuin hebben verborgen. De politie liet de verdachte meermaals weten dat hij staande werd gehouden en niet verder moest vluchten. De verdachte negeerde deze opmerkingen, daarom loste een van de agenten een waarschuwingsschot. Waardoor ook deze 20-jarige man kon worden aangehouden.

Omwonende

De politie is sinds zaterdagochtend bezig met onderzoek in de buurt van de overvallen woning. Zo ook bij een buurtbewoonster waar de overvallers mogelijk in de tuin hebben geschuild.  ,,Ik werd vanmorgen wakker door het lawaai dat uit de woning naast mij kwam. Ik hoorde personen", vertelt een vrouwelijke buurtbewoner. ,, Agenten liepen rond met een speurhond. In de tuin hebben zij  een jas en een handschoen gevonden."

De buurtbewoonster kent het slachtoffer van de overval niet, maar was toch bezorgd en benieuwd naar hoe het met haar is. Toen zij de agenten vroeg hoe het met de 93-jarige gaat, kreeg zij te horen: ,,'Mevrouw is erg ontdaan natuurlijk, maar verder is het rustig.' Heel veel meer kon de politie me niet vertellen."

Klimmen

De verdachten zouden op elkaars schouders hebben gestaan om via het balkon de woning in te kunnen. Dat vermoeden is ontstaan omdat de politie geen ladder gevonden heeft. De daders hebben de achterdeur van het appartement op het balkon opengebroken en zijn naar binnen gegaan. Daar hebben zij een ravage aangericht.

Tekst loopt door onder de foto.

Volledig scherm
De achterdeur van de woning is met geweld opengebroken. © Toby de Kort

Tuin

Tijdens dat onderzoek vonden agenten een tweede verdachte in de tuin van een andere woning aan de Friezenlaan. Zodra deze de politie zag, sloeg de persoon op de vlucht. Deze verdachte wist niet te ontkomen en is inmiddels ook aangehouden.

Vermoedelijk hebben meerdere verdachten zich in de tuin, of in het houthok in de tuin, schuilgehouden. De politie neemt de woning dan ook mee in haar sporenonderzoek. 

Volledig scherm
De politie is in de buurt op zoek naar meerdere daders. © Toby de Kort

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.