Volledig scherm
Met grote lampen werd de vindplaats van de auto verlicht. © Toby de Kort

VIDEO | Politie nog druk met onderzoek naar gevonden lichaam in uitgebrande auto Berkel-Enschot

*UPDATE 14.31 UUR* BERKEL-ENSCHOT - De politie is donderdagochtend nog druk bezig met onderzoek aan de Baksevenweg in Berkel-Enschot. Woensdagavond brandde daar een auto uit waarin een lichaam werd gevonden. De dode is mogelijk een verdachte in een grote drugszaak die donderdag voor de rechter zou komen. De zaak is uitgesteld tot juni; de rechter wil eerst meer duidelijkheid over het verband met het gevonden lichaam.

De politie heeft de plek rond de afgebrande auto afgesloten met lint. Ook wordt er met een politiehond gezocht op de locatie.

Recreatiegebied
De plek waar de auto uitbrandde ligt in een buitengebied tussen Tilburg, Berkel-Enschot en Moergestel. Het is een bosrijk recreatiegebied, waar veel wordt hardgelopen en gewandeld. Ook trekt er veel landbouwverkeer door het gebied. Omwonenden van het gebied zijn verbaasd om het feit dat het mogelijk om een misdrijf gaat. ,,Gezien het tijdstip lijkt dat me vreemd, om half zeven 's avonds is het hier vaak nog druk", reageert een voorbijganger.

Drugsdumpingen
Vlakbij de locatie van de brand, op de Meierijbaan, zijn de afgelopen tijd veel drugsdumpingen gedaan. Eind december vond de politie nog drugsafval dat vermoedelijk afkomstig is uit een drugslab. In de afgelopen twee jaren waren er negen keer dumpingen in het gebied rondom de Meierijbaan. In vier gevallen ging het om afval van een drugslab. Een verband is niet aanwijsbaar.

Uitgebrande auto
Woensdagavond kreeg de brandweer een melding van een brand in het bosperceel aan de Baksevenweg. Ter plekke bleek het om een brandende auto te gaan. Tijdens het blussen ontdekten brandweerlieden dat er in de auto een inmiddels overleden persoon zat. Of het slachtoffer al dood was of door de brand om het leven is gekomen, is nog niet bekend.

Drugszaak
De dode is mogelijk één van de verdachten in de drugszaak Trefpunt. Die zaak zou donderdagochtend voor de rechter komen, maar werd opgeschort. Twee van de vijf verdachten kwamen niet opdagen.

Volledig scherm
De politie is nog druk met onderzoek naar het gevonden lichaam in een uitgebrande auto in Berkel-Enschot. © Toby de Kort
Volledig scherm
De brandende auto in Berkel-Enschot waarin een lichaam werd gevonden. © Toby de Kort
TILBURG - De politie heeft woensdagavond een stoffelijk overschot aangetroffen in een compleet uitgebrande auto in een bosperceel aan de Koebrugseweg in Tilburg. Lees meer: http://www.bd.nl/regio/112-nieuws/stoffelijk-overschot-aangetroffen-in-brandende-auto-in-bossen-bij-tilburg-1.6873584

Tilburg e.o.