Volledig scherm
Maud van Irsel draagt haar tas voor het eerst, koning Willem II is op 27 april aan de beurt. © Beeld Werkt

VIDEO: Zelfs Willem II draagt de tas van Maud

UPDATETILBURG - Het koninklijk paar krijgt hem te zien, maar ROC-leerlinge Maud van Irsel ontwierp hem: de draagtas van 013 Denim. Vanaf Koningsdag in beeld.  ,,Straks zie ik mensen met die tas door de stad lopen en kan ik zeggen: die heb ik gemaakt. Nou ja, ontworpen."

Voor het eerst ziet Maud van Irsel de lichtblauwe draagtas die haar signatuur draagt. Maar zeker niet voor het laatst. De komende tijd zal de 17-jarige Kaatsheuvelse er in de Tilburgse straten vaak op stuiten. Maar liefst vijfduizend exemplaren telt de eerste oplage, voor een tientje vanaf Koningsdag te koop. 

Op die dag kan ook het bezoekende koningspaar niet  ontkomen aan de tas met oranje draagband en de merknaam 013 Denim. Op zijn sokkel op de Heuvel showt die eerdere koning, Tilburgs eigen Willem II, er een. Maat XXXL dan wel. 

Met haar ontwerp gaf ze negentien concurrentes, ook eerstejaars, het nakijken. En zo had opdrachtgever 013 Denim, kersvers samenwerkingsverband van zeven Tilburgse organisaties, wat ze wilde: een visitekaartje voor de stad, te beginnen op de 27ste april. 

De draagtas staat voor 'Tilburg  als innovatieve textielstad met oog voor duurzaamheid'.  Hij is door textielrecyclingbedrijf Wolkat gemaakt met garens uit gebruikte spijkerstof en biologische katoen van Indiase boeren. Tilburgse basisscholen zamelden er in een week tijd duizend gebruikte spijkerbroeken voor in. De productie was daarna een race tegen de klok.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.