Vier jaar cel geëist tegen Tilburgse No Surrender-captain; Corin Denis is 'beetje geschrokken'

DEN BOSCH - Corin Denis (38), de Tilburgse captain van motorclub No Surrender, moet volgens justitie vier jaar de cel in voor het leiden van een criminele drugsorganisatie. Tegen zijn Tilburgse vriend Frank W. (45) eiste het Openbaar Ministerie acht jaar.

Volledig scherm
Corin Denis is lid van No Surrender. © anp

W. werd in 2016 aangehouden bij een drugslaboratorium in Rotterdam. Volgens justitie was dat een van de drugslaboratoria die de organisatie van Denis in gebruik had. Denis kwam bij justitie in beeld via honderden afgeluisterde telefoongesprekken bij het bedrijf Party King in Best. Volgens het OM was dat een 'rovershol' waar tientallen drugscriminelen onderling afspraken maakten.

Tijdens de rechtszaak werd woensdag ook duidelijk dat justitie denkt dat het speciaal geprepareerde 'loosbusje' dat vorig jaar februari werd gevonden in Moergestel, van Frank W. was. In de ondervloer van het busje waren speciale gaten gemaakt voor het lozen van drugsafval.

Bewijs

Officier van justitie Toine van de Ven erkende woensdag dat het lastig is om bewijs te verzamelen tegen Denis omdat hij nergens op heterdaad is aangetroffen. Maar volgens Van de Ven is het 'evident' dat Denis op de achtergrond 'aan de touwtjes trok'. Adam Doesburg, advocaat van Denis, stelde dat justitie 'oogkleppen' op heeft. ,,In alle dossiers van de politie schittert Denis juist door afwezigheid, de gesprekken die in Best zijn afgeluisterd, bewijzen op zichzelf niks. Jurisprudentie leert ook dat zulke gesprekken nooit voldoende bewijzen kunnen zijn, zeker niet als de verdachte ontkent. En dat doet Corin Denis."

Justitie eiste ook 2 jaar cel tegen Tilburger N. de C (53) en 3,5 jaar tegen de 66-jarige Jan V. uit Apeldoorn. De rechtbank doet op 4 januari uitspraak.

Lang proces

Het proces tegen Denis - die geen bezwaar heeft tegen de vermelding van zijn volledige naam - heeft een lange voorgeschiedenis. Eigenlijk zou de zitting al op 2 februari zijn geweest, maar die dag bleek dat een van de medeverdachten -Leon Viellevoye uit Moergestel- daags tevoren was geliquideerd in de bossen bij Tilburg. En toen alle betrokkenen op 6 juni klaar zaten voor een nieuwe poging, kwam er opnieuw een kink in de kabel. Medeverdachte Frank W. liet aan het begin van de zitting weten dat hij een andere advocaat wilde. Omdat de rechtbank vond dat W. recht heeft op een advocaat die goed is ingevoerd, werd de zaak aangehouden.

Verslaggever René van der Lee is bij de rechtszaak en doet vanaf 09.00 uur live verslag via Twitter.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.