Vijf pareltjes van de Tilburgse Piushaven (maar er zijn er meer)

VIDEOTILBURG - Zomaar een zomerse zondag aan de Piushaven in Tilburg. Kinderen plonzen in het water. Witbiertjes worden geheven. Jachten drijven voorbij. Mooie dag om vijf pareltjes op het droge te leggen.

Volledig scherm
Marc Storms, van De Kuierlat, stuurt fluisterbootjes de Piushaven uit het kanaal op. © Tom Tacken/BD

1. We hadden The Boei kunnen nemen: een boot als een donut waarin je met z'n achten kunt barbecueën. Maar het wordt een fluisterbootje van De Kuierlat, zoals Marc Storms zijn bedrijfje noemde toen hij met wandeltochten begon. ,,Vanaf het water heb je een heel andere blik", zegt de man die niet voor de zon, maar wel voor de foto zijn pet afzet. Hij kan de vraag naar zijn fluisterbootjes amper bijbenen. Vanaf de kop van de Piushaven het kanaal op met Biest-Houtakker in het vizier. Ook Belgen zijn aan het reserveren geslagen. Giethoorn, eat your heart out.

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.