Volledig scherm
© Menno Boon

Vijftien arrestaties bij grote actie tegen drugscriminaliteit in Brabant en Limburg

* UPDATE 17.10 uur * TILBURG – Politie en het Openbaar Ministerie hebben bij een grote actie tegen de georganiseerde drugscriminaliteit in Brabant en Limburg vijftien aanhoudingen verricht. Bij invallen op dertig plekken werden wapens, contante geldbedragen, drugs en chemicaliën aangetroffen.

In de wijk Reeshof in Tilburg werd maandag een woning doorzocht. In het huis zelf werd niets gevonden. Wel werd in de woning een 46-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. In zijn huis werd een stroomstootwapen gevonden. Ook in Valkenswaard, Sprundel en Sint-Willebrord vonden aanhoudingen plaats. In Roosendaal zijn onder meer een steekwapen, werpsterren en een paar duizend euro aan contact geld gevonden. In Sprundel lagen drugs en dure horloges.

Limburg
Volgens de politie was de actie voornamelijk gericht op Limburg. In Tegelen vond de politie op één adres bankbiljetten met een totale waarde van 200.000 euro. In de Limburgse plaats stuitte de politie verder op enkele kilo’s MDMA, hennep en amfetamine.
In een loods in Neer werd materiaal voor de productie van synthetische drugs gevonden.Ook in de provincie Gelderland en in Amsterdam vonden enkele acties plaats en werden aanhoudingen verricht. In totaal werkten er 300 mensen van onder meer de politie, het OM en de FIOD mee aan de actie van maandag.

Operatie Trefpunt
​De actie vloeit voort uit de Intensivering aanpak Ondermijning Zuid-Nederland en is een vervolg op ‘Operatie Trefpunt' eerder dit jaar. De gezamenlijke gecoördineerde actiedag valt binnen de in 2014 gestarte geïntensiveerde aanpak van drugscriminaliteit in de drie zuidelijke provincies, Brabant, Zeeland en Limburg. In augustus werden de eerste verdachten al veroordeeld voor drugs- en vuurwapenbezit.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.