Voor een ton aan dure fietsen gestolen in Udenhout: 'Ze hebben enorm veel lef gehad'

UDENHOUT - Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag bij  een inbraak bij fietsspecialist De Tweewieler in Udenhout 29 kostbare racefietsen en mountainbikes gestolen. De eigenaar schat de totaal waarde op ongeveer honderdduizend euro.

Volledig scherm
Sporenonderzoek in de winkel in Udenhout, waar dure racefietsen zijn gestolen. © Hein Eikenaar

Volgens mede-eigenaar Frank Verschuren duurde het zeven minuten voor de dieven met een koevoet de deur hadden geforceerd. Eenmaal binnen ging het alarm af. ,,Ze hebben enorm veel lef gehad. Terwijl het alarm af ging, zijn ze drie keer naar boven gelopen om fietsen te pakken. Als een politie-auto de poort had geblokkeerd, hadden ze geen kant op gekund.'' 

De politie kreeg melding van de inbraak toen de voordeur met geweld werd geforceerd. De inbrekers wisten echter waar ze moesten zijn. Dat was de bovenverdieping, waar de duurste fietsen stonden. Het gaat om Bianchi's en Treks, waarvan de duurste zo'n zes tot zevenduizend euro kosten. 

,,Echt bizar'', zegt Verschuren. ,,Acht camera's in de winkel hebben alles gefilmd. Maar de dieven zijn helemaal ingekleed in het zwart. Ze hebben ook zwarte petjes op.'' 

Bovenverdieping

Tot drie maal toe liepen ze op en neer naar de bovenverdieping en namen dure fietsen onder hun armen.  Volgens de Nederlandse importeur van de dure Italiaanse Bianchi-fietsen zou het onder meer gaan om de modellen: OltreXR3, OltreXR4,  Aria,  InfinitoCV,  Intenso, Methanol en Eroad. Op camerabeelden is te zien hoe de dieven net na half vier 's nachts met af ten toe twee fietsen tegelijk de trap af stormen. De serienummers van de fietsen komen snel op de website van Bianchi te staan, zodat het moeilijker wordt om de fietsen door te verkopen. 

De fietsen werden ingeladen in een gereedstaande witte bestelbus.  De politie heeft nog een politiehelikopter ingezet in pogingen de dieven op te sporen, maar deze  zijn tot dusver spoorloos.

Met enige regelmaat zijn de laatste tijd fietszaken de dupe van inbrekers, waarbij vooral gemikt wordt op dure race- en mountainbikefietsen.

Volledig scherm
Op camerabeelden was te zien dat de dieven aan de haal gingen met de dure fietsen. © Jack Brekelmans
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.