Volledig scherm
deelnemende studenten van ROC Tilburg aan Go for Africa © Stan Schrijen

Voor stage van Tilburg naar Afrika

TILBURG - Op 18 februari vertrekken 52 rijders van ROC Tilburg in 24 auto's voor hun editie van Go for Africa. Voor een unieke ervaring, het leveren van goederen en het overbrengen van kennis.

De auto's zijn na aankomst bedoeld als donatie. Dat, plus het meebrengen van materiaal en overbrengen van kennis is het doel van Go for Afrika. Voor de studenten levert het een nieuwe ervaring op, als onderdeel van het excellentieprogramma van het ROC.

Ter plaatse gaan de studenten helpen bij bijvoorbeeld het repareren van fietsen, plaatsen van waterpompen en optuigen van ziekenhuisbedden. Maar eerst ligt er de uitdaging om de bestemming zien te bereiken. De deelnemers, waarvan een derde privérijder is, doorkruisen tien landen en hebben te maken met temperaturen van -3 tot plus 43.

Ze droegen zelf, mede via sponsoring, zorg voor de aanschaf van een auto. Pim Kurvers (20) en Niels van Dongen (19) uit Tilburg, die team 2 op reis vormen, lieten hun oog vallen op een Subaru Forester uit 2001. "Die zijn we gaan prepareren", legt Niels uit. "Nieuwe banden, verzwaarde vering en we hebben de airco laten doen. Dat zal in de Sahara wel fijn zijn."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.