Volledig scherm
Het voormalige miditheater

Voor Theater MIDI is opnieuw geen koper

TILBURG - Op de open Europese aanbesteding voor het miljoenencontract in het Veemarktkwartier kwam één echte bieder af. Het college raakt leegstaand Theater MIDI echter niet aan de enige inschrijver kwijt.

Hoewel er geen enkel bod kwam op Theater MIDI, kan het Veemarktkwartier (VMK) in Tilburg wat betreft het college wel worden ontwikkeld.

Op de open Europese aanbesteding die 22 januari sloot is één inschrijving binnengekomen. Voldoende van kwaliteit, denkt wethouder Berend de Vries (D66, Veemarktkwartier). Die inschrijver wilde ondanks het 'opruimingstarief' van 1,52 miljoen euro MIDI er niet bij kopen.

De ontwikkeling van het gebied voor creatieve en culturele ondernemingen kan daarmee van start gaan, heeft het college vamdaag besloten. De Vries is niet verbaasd dat er slechts één concreet bod binnenkwam. "Gezien het economisch tij had ik geen rijen inschrijvers verwacht. Het wordt immers een behoorlijke opgave."

Het voorstel om voor de uitvoering 8,6 miljoen euro ter beschikking te stellen komt maandag in de raad en is vandaag naar de fracties gestuurd. De gemeente hoopt zo een subsidie van de provincie, 8,5 miljoen euro groot, veilig te stellen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.