Volledig scherm
Brand in papiercontainer Vincentius Udenhout © Toby de Kort

Voor vierde maal in halfjaar tijd brand bij zorginstelling Vincentius in Udenhout

UDENHOUT - In een papiercontainer bij zorginstelling Vincentius aan de Schoorstraat in Udenhout is woensdagmiddag rond 12.00 uur brand uitgebroken. Er raakte niemand gewond.

De container stond aan de achterzijde van het pand. De brandweer heeft het papier uit elkaar getrokken en de brand geblust.

Tien dagen geleden was er ook brand achter zorginstelling Vincentius. Toen vatte een loungeset vlam. Ook in januari en eind februari woedde er brand bij de zorginstelling in Udenhout. Na de brand in januari moest één bewoner naar het ziekenhuis, omdat deze rook had ingeademd. In het gebouw wonen in totaal zeven personen. Bij de brand in februari schaalde de brandweer op naar zeer grote brand.

Vincentius gaat er niet vanuit dat de vier branden met elkaar te maken hebben. Volgens een woordvoerster staan ze los van elkaar: een bewoner die brand stichtte, kortsluiting en twee gevallen van vermoedelijke brandstichting. ,,Al zal dat laatste moeilijk te achterhalen zijn."

Papiercontainer

De papiercontainer staat op open terrein, niet in de buurt van de woningen. Gewoonlijk is ze overdag open zodat bewoners en cliënten van de dagbesteding er papier kunnen weggooien. In de weekenden en avonduren ging de container op slot. Naar aanleiding van de brand heeft Vincentius besloten de papiercontainer voortaan ook overdag te sluiten. ,,Het zorgt voor ongemak, maar de veiligheid staat voorop."

Tilburg e.o.