Volledig scherm
Dirk van der Ven, eigenaar van Connex en werkzaam bij Walas, in een van de hallen.

Voorhoede van vijf trekt in hallen NS-werkplaats

TILBURG - Vijf bedrijven maken deze dagen een start op de vroegere NS-werkplaats. In vijf jaar tijd gaan zes hallen dienen voor bedrijven, werkplaatsen, ateliers, winkeltjes, horeca en cultuur.

De bv Smederij 013, een dochter van de in stadsontwikkeling gespecialiseerde onderneming Walas, huurt de hallen van de gemeente en exploiteert ze. Afspraak is dat ze in drie jaar gevuld zijn. Het gaat om tijdelijk gebruik, in afwachting van verdere herontwikkeling van de werkplaats.

De vijf ondernemers die starten zijn Connex, Het Werkt, Urban Oaziz 013, Web Presence en Marly Gommans. Volgens Walas zijn er nog 75 andere geïnteresseerden.

Lees meer in het Brabants Dagblad van donderdag.

  1. Zo keek de familie Mutsaers naar Herrie in de Druiventros: 'Mijn man voelt zich voor gek gezet'

    Zo keek de familie Mutsaers naar Herrie in de Druiventros: 'Mijn man voelt zich voor gek gezet'

    BERKEL-ENSCHOT - In de RTL-serie 'Herrie in de Druiventros' gaat de familie Mutsaers uit Berkel-Enschot volledig voor schut. De grote finale die woensdagavond werd uitgezonden trok bijna 800.000 kijkers. ,,Ik lig er niet wakker van, wat ze knippen en plakken”, zei dochter Janny in november in een interview met het Brabants Dagblad. Daarin blikken zij en haar man Rob terug op de tijd waarin de camera's hen volgden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.