Volledig scherm
Corin Denis (38), de voortvluchtige Tilburgse captain van motorclub No Surrender. © Rene van der Lee

Voortvluchtige captain Corin Denis tart justitie; hij had al weken in de cel moeten zitten

TILBURG - Eigenlijk had Corin Denis al een paar weken in de gevangenis moeten zitten, maar de 38-jarige Tilburger houdt zich voorlopig schuil. Voor justitie moet het voelen als een fluim in het gezicht. 

Op 4 januari veroordeelde de rechtbank in Den Bosch Denis tot 3,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechters zagen voldoende bewijs dat de Tilburger deel uitmaakte van een criminele organisatie die drugs maakte en verhandelde. Maar Denis was er niet bij toen de rechters het vonnis over hem velden. En ook naderhand meldde hij  zich niet op het politiebureau. 

No Surrender

Zeker is dat de politie hem zoekt. In alle politiesystemen staat hij geregistreerd als voortvluchtig. Mogelijk zitten zelfs de speciaal getrainde politiemannen van FAST NL achter hem aan, al wil justitiewoordvoerder Wim de Bruin daar niks over kwijt.  Maar tien tegen één dat justitie er zeer op gebrand is om Denis achter slot en grendel te krijgen. Al is het maar omdat Denis captain is van het Tilburgse chapter van No Surrender, de motorclub die ze bij justitie zo graag de nek om willen draaien. 

Waar is hij? Zijn woning aan de Don Sartostraat, aan de rand van de beruchte Tilburgse Vogeltjesbuurt, is Denis al langer kwijt. De gemeente heeft het hoekhuis gekocht en stationeerde er een groep vrijwilligers die klusjes voor de wijk doen.  Amper honderd meter verderop wonen de ouders van Corin. ,,Ik weet ook niet waar hij is", zegt de vader als hij de voordeur open doet. ,,Vervelend? Het is niet anders." En dicht gaat de deur. Weten ze misschien iets bij het clubhuis van No Surrender, net over de grens in Poppel? Een motorman sjouwt net een stapel lege bierkratten naar buiten. ,,Ik weet niet waar hij is. Ik sta ook maar onder aan de ladder."  

Goodwill

Adam Doesburg is de advocaat van Denis. Op de dag van het vonnis was hij nog aan het skieën en sindsdien heeft hij geen contact meer gehad met zijn cliënt. Wel heeft hij hoger beroep ingesteld tegen het vonnis. ,,Ik zal nooit iemand adviseren om te vluchten. In zijn algemeenheid is het zo dat je er niet veel goodwill mee kweekt bij justitie. Maar ik zie hier geen rol voor mij." 

Quote

Hij vindt het vonnis grenzeloos onrecht­vaar­dig

Journalist Jan Tromp

Denis speelde een prominente rol in het boek dat journalist Jan Tromp en hoogleraar Pieter Tops vorig jaar schreven over de Brabantse drugsindustrie. Tromp bleef contact houden met Denis: daags na het vonnis sprak hij nog met hem. ,,Hij zei dat hij het vonnis grenzeloos onrechtvaardig vindt. Hij is ervan overtuigd dat hij in hoger beroep vrijspraak krijgt of in elk geval een veel lagere straf. Mede daarom heeft hij voor de vluchtweg gekozen. En nu wil je zeker  weten waar hij is? Helaas: dat weet ik ook niet." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.