Volledig scherm
Bij een ernstig ongeluk op de A58 bij Moergestel is een persoon om het leven gekomen en ander slachtoffer zwaargewond geraakt. Het ongeluk is veroorzaakt door stenen op de weg. © ANP

Vrachtwagenchauffeur meldt zich na bizar 'stenenongeluk' A58 bij Moergestel

MOERGESTEL - Een vrachtwagenchauffeur die mogelijk betrokken was bij het bizarre stenenongeluk op de A58 bij Moergestel, afgelopen maandag, heeft zich gemeld bij de politie. Bij dat ongeluk kwam een 60-jarige Eindhovenaar om het leven, een 55-jarige plaatsgenoot raakte zwaargewond.

Volgens de politie meldde de trucker zich zelf bij de politie. Hij is als verdachte aangemerkt en vrijdagmiddag gehoord. Inmiddels is hij op vrije voeten, maar het onderzoek naar zijn betrokkenheid loopt nog steeds. 

Stenen op weg

Bij het bizarre ongeluk op de A58 kwamen twee auto's met elkaar in botsing. Een van de bestuurders, een 60-jarige man uit Eindhoven, probeerde te wijken voor grote stenen die op de weg lagen. Hij raakte daardoor in een slip.

Een 55-jarige automobilist (ook uit Eindhoven) kon hem niet meer ontwijken en kwam daardoor in botsing met hem. De 60-jarige man kwam om het leven, de 55-jarige man raakte zwaargewond. 

De stenen waren van een voertuig gevallen, mogelijk van de vrachtwagen van de chauffeur die zich vrijdag heeft gemeld. Of dat inderdaad zo is, wordt nu nader onderzocht.

Tekst gaat verder onder deze video

Getuigen

De politie heeft ondertussen al meerdere getuigen gesproken om de toedracht van het bizarre ongeluk te achterhalen. Toch doet ze nogmaals een beroep op het publiek. 

,,Heeft u die bewuste maandag rond 05.00 uur op de A58 bij Moergestel het ongeval zien gebeuren? Of heeft u andere informatie die ons verder kan helpen bij het onderzoek? Meld u dan", zo vraagt de politie.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.