Vriendin van bedrijfsleider hengelsportzaak Raven in Tilburg zet auto van inbrekers klem

video+updateTILBURG - Bij hengelsportzaak Raven aan de Ringbaan-Oost in Tilburg is rond 18.15 uur een inbraak gepleegd door drie mannen met bivakmutsen op. De politie heeft twee uur later de auto van de verdachten gevonden.

Getipt door een collega dat er mensen in de winkel waren, is de 28-jarige bedrijfsleider van Raven met zijn 30-jarige vriendin vanuit Goirle naar de zaak gereden. Daar zagen ze een zwarte Audi voor de ingang van het magazijn staan.

Terwijl de bedrijfsleider de politie belde, ging zijn vriendin tot actie over. ,,Ik dacht: zo makkelijk gaat dat niet. Ik heb de neus van mijn auto tegen die van hun dikke Audi gezet. Het was een stationwagon met geblindeerde ramen. Maar binnen kregen ze er weet van dat ze betrapt waren. Ik zag ze naar buiten komen. Ben snel uitgestapt. Heb mijn auto nog op slot gedaan. En heb het toen met bonkend hart op een rennen gezet."

De inbrekers gooiden de autoruit aan de chauffeurskant in om de auto van de handrem af te kunnen halen. Ze duwden het voertuig de weg op en kozen vervolgens in hun Audi het hazenpad via de Dijksterhuisstraat in de richting van het Wilhelminakanaal.

Twee uur later vond de politie de achtergelaten Audi. Het is nog niet bekend waar dat precies was en waar de mannen nu zijn. Volgens de vriendin van de bedrijfsleider hebben ze de kluis van de winkel niet mee weten te nemen. 

Vorig jaar heeft Raven ook al met een inbraak te maken gehad.

Volledig scherm
De autoruiten van de medewerkster zijn door de verdachten ingeslagen zodat die verzet kon worden nadat zij de mannen had klemgereden. © Toby de Kort
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.