Volledig scherm
De Piusstraat in Tilburg. © Google Maps

Vrouw lichtte tien jaar lang sociale dienst op met appartementje

TILBURG - Een 62-jarige vrouw heeft bijna tien jaar lang een kamertje gehuurd in de Tilburgse Piusstraat om op die manier een bijstandsuitkering te kunnen ontvangen. In werkelijkheid woonde en werkte ze in België. Tegen de vrouw is in de rechtbank in Breda een celstraf geëist van tien maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Zelf vroeg ze om hooguit een taakstraf.

Met de gemeente Tilburg heeft ze een afbetalingsregeling om de 126.000 euro bruto op de één of andere manier te vergoeden. Achter het criminele feit schuilt een verdrietig verhaal van een labiel overkomende vrouw die een serie aan tegenslagen totaal niet kon opvangen. Toen haar vader overleed, sloot zijn winkel, waar zij ook werkte. Bij de verkoop ervan werd ze ook nog eens bedonderd, waardoor er een enorme schuld lag. 

Ze kwam te wonen in het minikamertje in de Piusstraat, maar werd daar slachtoffer van een woningoverval. Toen is ze naar België gegaan, waar ook haar zes honden verbleven. Pas toen er in 2015 een anonieme tip bij de gemeente kwam, werd haar dekmantel gelicht. De uitspraak is op 21 augustus.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.