Volledig scherm
Jongetje bijna gestikt in snoepje © Archieffoto

Vrouw redt kindje (2) van verstikkingsdood in wachtrij Kruidvat Tilburg, moeder op zoek naar redder

TILBURG – Een 2-jarig jongetje is in Tilburg bijna gestikt in een snoepje. Dat gebeurde vorige week woensdag in de Kruidvat tegenover de Albert Heijn XL. Een winkelende klant bedacht zich geen moment en redde het kind van een vermoedelijke verstikkingsdood. 

Vandaag, vijf dagen later, is de moeder van het jongetje naarstig op zoek naar haar redder in nood. ,,Zonder deze vrouw zou mijn zoontje er misschien niet meer zijn geweest", vertelt Kimm Hamel tegen het Brabants Dagblad. 

Grote paniek
De 26-jarige Kimm staat woensdagmiddag in de wachtrij in de Kruidvat in Tilburg, tegenover de Albert Heijn XL, wanneer ze de schrik van haar leven krijgt. Haar zoontje van 2, Luuk, begint ineens naar lucht te happen. Wat blijkt: een snoepje, in de vorm van een colaflesje, blijkt vast te zitten in zijn keel.

Kimm slaat volledig in paniek en weet even niet wat ze moet doen. Een vrouw die achter haar staat ziet alles gebeuren en neemt zonder nadenken het heft in handen. ,,Het was een jonge vrouw die ook net moeder was geworden”, weet Kimm. ,,Ze pakte mijn zoontje en legde hem voorzichtig over haar arm. Ze bleef heel kalm en rustig en duwde hem een keer of vijf tussen zijn schouderbladen.”

En met succes: het snoepje schiet uit Luuk zijn keel, waarna hij weer naar lucht kan happen. Op een zere keel na maakt het 2-jarig jongetje het inmiddels goed. ,,Dat komt allemaal dankzij deze lieve vrouw, onze redder in nood”, zegt Kimm. Omdat ze in alle hectiek haar naam is vergeten te vragen, is ze op Facebook een zoekactie begonnen. Deze wordt massaal gelezen en verder verspreid.

Zoekactie
,,Ik wil deze vrouw uit de grond van mijn hart bedanken”, zegt Kimm. ,,Zonder haar zou mijn zoontje er misschien niet meer zijn geweest."

,,Ik was zo ontzettend in paniek dat ik niet meer helder kon nadenken. Ik wist niet meer hoe ik mijn zoontje kon redden. Gelukkig bleef de vrouw achter ons kalm en wist ze precies wat ze moest doen. Zij is echt mijn held.”

Tilburg e.o.