Volledig scherm
Hans Smolders in de Tilburgse raadszaal.

Vrouw Smolders beslist over comeback

TILBURG - Hans Smolders overweegt een terugkeer in de Tilburgse politiek. "Maar ik heb mijn vrouw beloofd dat zij een half jaar voor de verkiezingen het laatste woord krijgt."

Dat heeft Smolders tegen het BD gezegd naar aanleiding van een voor hem veelbewogen week.

Het was lange tijd stil rond Smolders, maar afgelopen week deed hij nadrukkelijk van van zich spreken. In een gastopinie in het BD kritiseerde hij burgemeester Peter Noordanus in diens rol destijds van voorzitter van de raad van Commissarissen bij Vestia. Daarnaast lanceerde hij vrijdag een petitie tegen strafvermindering van Volkert van der G. de moordenaar van Pim Fortuyn.

"Ik moet dit nu eerst maar eens laten zakken en kijken hoe mijn lichaam op dit alles reageert. En Jacqueline krijgt straks het laatste woord", zegt Smolders die twee jaar geleden om gezondheidsredenen terugrtrad.

Hij sluit uit dat hij onder de vlag van de PVV een gooi doet naar een nieuwe rol in de Tilburgse gemeenteraad. "Ik ben de lijst Smolders, dat moet zo blijven. Ik heb mijn eigen stijl en daar wil ik absoluut niet aan tornen."
Smolders hoopt te kunnen samenwerken met nieuwe, lokale partijen. "De bestaande partijen missen het zelfreigende vermogen dat ook in Tilburg hard nodig is."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.