Volledig scherm
© EPA

Vuelta: mist Tilburg de boot?

TILBURG - Mist Tilburg nu al de boot mocht de Vuelta in 2020 naar Nederland komen? Lokaal Tilburg roept B en W op niet achter te blijven bij Den Bosch en Breda. 

Waarom heeft Tilburg zich (nog) niet aangesloten bij dit veelbelovende initiatief wat ook op het gebied van Citymarketing zeer interessant kan zijn? Zo luidt de hamvraag die eenpitter Lokaal Tilburg dinsdag direct aan B en W heeft gesteld naar aanleiding van berichtgeving van het Brabants Dagblad.

Frans van Aarle (Lokaal Tilburg) wijst op de ambitie van Tilburg om meer (top-)sportevenementen te organiseren. Volgens hem biedt het initiatief van de provincies Brabant en Utrecht een unieke kans om Tilburg internationaal te profileren en sport en fietsen in het algemeen te promoten. 

De vraag is echter of de kaarten niet al zijn geschud. De provincie Brabant blijkt al 1 miljoen euro opzij te hebben gezet om twee etappes van de Spaanse wiellerronde hierheen te halen. Breda en Den Bosch zouden nog eens 1,25 miljoen op tafel moeten leggen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.