Volledig scherm
Tilburger vertelt anoniem zijn verhaal © Bureau Brabant

'Vuile homo!' Vechtersbazen slaan Tilburger (45) zomaar het ziekenhuis in: 'Het is niet te beschrijven'

TILBURG – Een 45-jarige man uit Tilburg is begin augustus na het stappen zwaar mishandeld door een groepje van vier jongens. De politie heeft maandagavond in opsporingsprogramma Bureau Brabant camerabeelden laten zien van de daders. ,,Ik had niet verwacht dat ik hier goed uit zou komen.”

De mishandeling gebeurde in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus, rond halfvijf. De Tilburger wordt op het Stadhuisplein nabij de Heuvelstraat na het stappen door een groep van vier jongens achtervolgd en uitgescholden voor ‘vuile homo’.

Achtervolging

Tijdens de achtervolging struikelt de Tilburger, waarna hij door de jongens te grazen wordt genomen. Ze trappen in zijn gezicht en slaan hem in elkaar. ,,Ik dacht bij mezelf: zie hierna nog maar eens wakker te worden. Het is niet te beschrijven wat er toen gebeurde.”

Aan de mishandeling houdt de Tilburger flinke verwondingen over. ,,Mijn schouder is op drie plekken gebroken”, vertelt hij geëmotioneerd in Bureau Brabant. ,,De kans is groot dat hij niet meer honderd procent herstelt." Ook zijn enkel is op meerdere plekken gebroken.

Agressieve blik

De politie is nog altijd op zoek naar de daders. Vooral de jongen in het blauwe shirt is het slachtoffer bijgebleven. Volgens de Tilburger had hij ‘extreem veel’ geweld gebruikt. ,,Hij had een blik in zijn ogen, zo agressief, die zie ik nog elke nacht voor me.”

Twaalf weken na dato ervaart de Tilburger iedere dag de gevolgen van de mishandeling. ,,Ik kan me niet meer goed concentreren. Mijn leven krijg ik maar moeilijk op de rails. Ik ben als een stuk wild neergeschopt.”

Getuigen

Om de zaak zo snel mogelijk op te lossen, roept de politie de hulp in van getuigen. ,,We zijn op zoek naar mensen die hen herkennen, maar roepen ook een specifieke getuige op zich te melden. Deze man hielp het slachtoffer door een van de daders tegen te houden.”

Volledig scherm
© Thinkstock
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.