Volledig scherm
Natuurlijk de afvalbak in bij de Bredaseweg. © Willem de Volder

VVD-borden populair bij dieven en vandalen

TILBURG - Links en rechts moet altijd wel een verkiezingsbord of -poster het ontgelden. Maar die van de VVD lijken dezer dagen vooral het mikpunt, ook van dieven. Is het Halbegate? Lokale ergernis over gebrekkig groenonderhoud? 

Op veel plaatsen in de stad zijn opvallend veel verkiezingsborden van de VVD vernield of weggehaald: in het centrum, in de Reeshof en in West. Woede over Halbegate en andere VVD-schandaaltjes? 

Lijsttrekker Oscar Dusschooten kan er geen slag naar slaan, maar blijft laconiek. ,,Blijkbaar zijn onze borden gewild. Er is met carnaval ook al iemand gesignaleerd die met ons sandwichbord rondliep. Laten we hopen dat de dieven onze posters een mooi plekje geven voor hun raam. We hebben er nog genoeg." 

Ben Schellekens, bewoner van de Salesianenflat, heeft veel VVD-borden zien verdwijnen langs de Taxandriëbaan en de Lage Witsiebaan. Hij legt een verband met de kaalslag die daar momenteel plaatsvindt na jaren van achterstallig groenonderhoud. ,,En dan praat de burgemeester (Weterings, van VVD-huize, redactie) over 'trots op de stad'. Dat zijn ze hier helemaal niet. Er gaat teveel geld  naar de binnenstad en de Spoorzone, de wijken komen er bekaaid vanaf. Geef de buurt 1 procent van het geld van het Spoorpark en je kunt er hier met groen echt iets moois van maken."

Geloof kwijt

Dusschooten kan niet plaatsen waarom uitgerend de VVD mikpunt zou zijn van slecht groenonderhoud. De partij zat deze periode niet in het college. ,,En on ons verkiezingsprogramma staat dat het groenonderhoud in de wijken beter moet". Schellekens is zijn geloof in dergelijke beloften echter al kwijt. Zijn besluit staat vast: ,,Ik stuur mijn stembiljet retour aan de gemeente."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.