Waar is het 'Reizende Gedicht'?

KAATSHEUVEL - Danielle Lous verzorgt op 14 februari een concert in de Boemel in Tilburg. Het vormt de afsluiting van haar project van het 'Reizende Gedicht'. Alleen, het gedicht is kwijt. Het optreden gaat hoe dan ook door.

Vorig jaar Valentijnsdag lanceerde de Kaatsheuvelse zangeres en dichteres Danielle Lous haar gedicht 'Bruggenbouwer'. Het ontroerende gedicht beschrijft hoe een scheiding ook een positieve afsluiting kan zijn. "De gezamenlijke liefde en zorg voor je kinderen fungeren daarbij als rode draad", aldus Danielle die uit ervaring spreekt.

Huilen
Het gedicht kwam er naar aanleiding van haar eigen scheiding. "Ik heb heel wat af gehuild. Maar uiteindelijk merk je dat je iets goed kunt afsluiten en een nieuwe start kunt maken." Dat lukte haar en haar ex-man. Met haar gedicht 'Bruggenbouwer' probeert ze anderen te inspireren.

Schitterend
Het idee om dat op een reizende manier te gaan doen kwam van een vriendin. "Ik vond het een schitterend idee. Op Valentijnsdag overhandigde ik mijn gedicht aan de eerste ontvanger. Elke week werd het aan een dierbare doorgegeven." Via facebook volgde Danielle haar gedicht. Tot het, na dertien weken, stokte. "Ik heb geen idee waar het nu is en of het nog thuis komt. Wie weet wat er nog gaat gebeuren de komende dagen." Daarom zijn de ontvangers uitgenodigd voor het concert.

Het 'Bruggenbouwer'-concert van Danielle Lous vindt zondag 14 februari plaats in de Boemel in Tilburg. De entree is gratis.

Tilburg e.o.